info@schroth-limburg.nl Parkstad: 045 - 525 01 16 Maastricht: 043 - 321 30 39

Wie zijn wij?

Maril Hendriks

Maril Hendriks | de Bundeling

www: www.debundeling.nl
E-mail: marilhendriks@debundeling.nl
Telefoonummer: 06-34 94 80 70

Maril Hendriks ziet volwassenen en kinderen. In 2014 specialiseerde zij zich tot Schroth-therapeute. De specifieke vaardigheden en kennis vanuit de Schroth behandeling, zijn toepasbaar bij alle leeftijden. De krachttraining en stabilisatietechnieken vanuit de Schroth-therapie worden ook toegepast bij patiënten met neurologische aandoeningen.
Maril behandelt orthopedische klachten, pijnklachten en houdingsafwijkingen bij kinderen.
Verder heeft zij zich verdiept in de behandeling van ademhalingsproblemen, variërend van hyperventilatie, cystic fibrose tot COPD (Chronische obstructieve longziektes).
Zij is McKenzietherapeute en zij heeft de specialisatie tot geriatriefysiotherapeut afgerond. Vanuit deze achtergrond ziet zij (jong-) volwassenen met complexe hulpvragen en ouderen in de derde levensfase met meervoudige gezondheidsproblemen. Zij is actief betrokken bij de zorg voor Parkinsonpatiënten.

Nicole Maas

Nicole Maas | de Bundeling

www: www.debundeling.nl
E-mail: nicolemaas@debundeling.nl
Telefoonummer: 045-525 0116

Nicole Maas werkt zowel met volwassenen als met kinderen. Zij is sinds 2014 gediplomeerd Schroth-therapeute en gespecialiseerd in de behandeling van scoliose. Daarnaast is zij geregistreerd McKenzietherapeute en behandeld zij zowel volwassenen als kinderen met orthopedische problematiek.
Nicole heeft zich verder gespecialiseerd in de behandeling van kinderen vanaf de basisschoolleeftijd met een achterstand in de motorische ontwikkeling, maar ook met onbegrepen klachten en CVS (Chronisch Vermoeiheidssyndroom). Dit past uitstekend bij haar achtergrond als gedragsspecialist waarvoor zij een aanvullende Master studie gedaan heeft.
Nicole weet kinderen met moeilijk gedrag de vaardigheden aan te leren die nodig zijn voor een succesvolle scoliosebehandeling volgens Catharina Schroth. Verder heeft Nicole scholing gevolgd in het behandelen van volwassenen met een Cerebrale Parese, het Medical Taping Concept bij zowel kinderen als volwassenen en Sensorische Integratie.

Marina Vreeburg

Marina Vreeburg | Oefentherapie Maastricht

www: www.oefentherapie-maastricht.nl
E-mail: marinavreeburg@outlook.com
Telefoonummer: 043-321 30 39

Marina Vreeburg werkt met kinderen, volwassenen én ouderen. Zij is sinds 2014 gediplomeerd Schroth-therapeute en gespecialiseerd in de behandeling van scoliose. Zij heeft zich met name toegelegd op alle klachten en aandoeningen die betrekking hebben op de wervelkolom. Door de oefentherapie Mensendieck heeft zij een goed oog ontwikkeld voor houdingscorrecties en hoe je dit in beweging kunt toepassen. Haar uitgangspunt is dat er slechts weinig kracht en inspanning nodig is om houdingscorrecties eigen te maken. Haar aanpak start bij de bron. Door jarenlang ervaring in ontspanningtherapie aangevuld met een mindfulness training, weet ze duidelijk uit te leggen hoe ontspannen te blijven tijdens de Schroth-therapie.
Naast de Schroth-therapie is zij ook ervaren in de behandeling van chronische pijnklachten en het werken met de stem. Haar motto:"zowel jong en oud kunnen bijleren"!

Scroll to Top